Pravila i uvjeti prodaje

Dobrodošli na stranice medalje-pehari.hr – online prodavaonice –

Pravila i uvjeti prodaje

Pružatelj usluge internet prodaje je obrt Studio Obscura sa sjedištem Tome Masaryka 20, 40000 Čakovec, Hrvatska. IBAN: HR1923400091160674727.

Kontaktirati nas možete  putem e-maila: info@studioobscura.hr ili telefona: +385 040 311 900.

Obrt Studio Obscura u potpunosti provodi Zakon o zaštiti potrošača.

 1. Sklapanje – Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Studio Obscura za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Studio Obscura, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet Ugovora je kupnja proizvoda ili usluge putem medalje-pehari.hr Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: e-mail porukama, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te web aplikacije na adresi medalje-pehari.hr.

medalje-pehari.hr omogućuje tri načina kupovine:

– možete kupovati kao registrirani korisnik

– možete kupovati kao gost korisnik

– možete kupovati slanjem elektroničke pošte na info@medalje-pehari.hr

– možete kupovati putem +385 98 846 173 telefonske linije ili na broj 040/311 900

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Studia Obscure na jedan od sljedećih načina:

 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik medalje-pehari.hr web trgovine
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik medalje-pehari.hr web trgovine
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem +385 98 846 173 telefonske linije ili na broj 040/311-900
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem info@medalje-pehari.hr elektroničke pošte.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu kao i telefonski kontakt. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Studio Obscura zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Studio Obscura i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

– ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila oštećena nakon dostave,

– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,

– ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te

– ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

– ako je ugovor sklopljen na javnoj dražbi

– ako je predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju akoje ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u primarnoj valuti EUR (€). U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@medalje-pehari.hr ili na telefonski broj 040/311-900 Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.

 1. Plaćanje –

Gotovinom/Pouzećem – naručenu robu moguće je platiti pouzećem. Nakon naručene robe na Vaš e-mail stiže poruka o uspješnom zaprimanju narudžbe. U slučaju da nemate e-mail adresu podrebno je telefonski kontaktirati osoblje medalje-pehari.hr trgovine te potvrditi plaćanje i adresu dostave kako bi se izbjegle sve neugodnosti. Robu je moguće platiti i posredstvom netbankinga kojeg nude bankarske institucije u Hrvatskoj. U tom slučaju roba je isporučena onog trenutka kada je plaćanje izvršeno te prikazano na žiro računu tvrtke vlasnika medalje-pehari.hr prodavaonice.

Virmanom/Uplatnicom – vrijede ista pravila kao i u slučaju 1. Nakon plaćanja potrebno je poslati kopiju uplatnice e-mailom ili pregled stanja žiro-računa od strane tvrtke vlasnika medalje-pehari.hr prodavaonice kako bi se utvrdila Vaša uplata. Nakon toga u najkraćem mogućem roku, dostava proizvda, biti će realizirana. Uplatni račun je: IBAN: HR1923400091160674727.

 1. Dostava

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom završavanja kupnje (tj. kod odabira uplatom na račun – virmansko plaćanje ili pouzećem) i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda te cijena dostave.

Trošak dostave biti će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda.

Da bi dostava bila uspješna naručeni proizvodi moraju biti na zalihi. U ostalim slučajevima Studio Obscura kontaktirati će potrošača. Ako su proizvodi na zalihi tada se trudimo da dostava bude unutar jednog do tri radna dana.

Postoje tri oblika isporuke:

 1. Vlastito preuzimanje robe u poslovnici
 2. Dostava putem kurirske službe nakon virmanskog plaćanja
 3. Plaćanje prilikom preuzimanja- pouzećem

Dostava se vrši putem kurirske službe (GLS) po važećem cjeniku za RH. Dostavu pouzećem (plaćenje kod preuzimanja) vrši također kurirska služba GLS.  Studio Obscura ne može odgovarati na počinjenu štetu u dostavi koja nije osigurana.

 1. Raskid ugovora i povrat uplate

U slučajevima kada je kupljena roba preko medalje-pehari.hr internet trgovine oštećena ili vidno drugačija od one naznačene u prodavaonici te takva oštećenja nisu uzrokovana štetom drugih pravnih ili fizičkih osoba (ponekad moguća mala razlika između stvarnog proizvoda i slike zbog prikaza boja – stoga preporučamo da pažljivo provjerite boje i opis kako bi bili sigurni u svoj odabir) medalje-pehari.hr online trgovina i vlasnik Studio Obscura će u najkraćem mogućem roku, robu zamijeniti ili izvršiti povat plaćanja.

Kako je nama prvenstveno cilj zadovoljstvo naših kupaca, ovakve slučajeve ćemo smatrati iznimnim te uložiti veliki trud kako bi se oni sveli na najmanju moguću razinu.

Unaprijed se ispričavamo svim kupcima koji su takvu robu zaprimili pa makar da ona nije direktna krivnja medalje-pehari.hr online.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Studio Obscura o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Studio Obscura, Tome Masaryka 20, 40000 Čakovec, Hrvatska), ili elektroničkom poštom na info@medalje.pehari.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Obrazac za jedostrani raskid ugovora se nalazi na linku: Obrazac. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana:

– kada je Studiju Obscura ili trećoj osobi koju je Studio Obscura odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed

– kada je Studiju Obscura ili trećoj osobi koju je Studio Obscura odredio, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe

– kada je Studiju Obscura ili trećoj osobi koju je Studio Obscura odredio, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe

– od dana sklapanja ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Studio Obscura, odnosno medalje-pehari.hr zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka kojaje ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Studio Obscura može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Studio Obscura (medalje-pehari.hr), Tome Masaryka 20, 40000 Čakovec, Hrvatska, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Studio Obscura, odnosno medalje-pehari.hr, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 98 846 173, na fiksni broj 040/311-900 ili se javi na info@medalje-pehari.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti 24 sata iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Studio Obscuru o jednostranom raskidu Ugovora.

 1. Jamstvo

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača. Standardno jamstvo je 12 mjeseci. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa.

Kupac je dužan čuvati račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom.

 1. Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Studiu Obscuri, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

– telefonski broj: +385 98 846 173 ili na fiksni broj 040/311-900

– putem elektroničke pošte: info@medalje-pehari.hr

– na adresu Studio Obscura (medalje-pehari.hr), Tome Masaryka 20, 40000 Čakovec, Hrvatska

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. medalje-pehari.hr vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi medalje-pehari.hr(Studio Obscura). U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi medalje-pehari.hr, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

 1. Sigurnost i privatnost – Sve podatke koje navedete pri Internet kupovini smatramo poslovnom tajnom te ih nećemo koristiti:

za slanje neželjenih e-mailova (spam)

za marketinška, demografska ili bilo koja druga istraživanja

davati Vašu e-mail adresu ili druge podatke nekoj drugoj tvrtki ili osobi koje nisu sklopile ugovor o privatnosti s tvrtkom Studio Obscura (medalje-pehari.hr).

Kao naš kupac, možete naručivati proizvode, iznositi zahtjeve i registrirati se kako bi dobivali obavijesti i ponude. Vrste informacija koje se skupljaju na ovim stranicama mogu sadržavati vaše ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Ove se informacije koriste isključivo za potrebe dovršenja vaše narudžbe. 

Dobivene informacije koristimo isključivo za poboljšanje ponude za naše kupce (u koju svrhu možete povremeno dobiti e-mail s obavijesti o novim ponudama ili promjenama u trgovini). Ovakvi e-mailovi se šalju ISKLJUČIVO kupcima upisanim u našu e-mail listu i/ili newsletter. NIKADA ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo informacije o kupcima trećim stranama.

Zakon o zaštiti potrošača, dio II, članak 7. stavak 3. Zabranjuje se trgovcu davanje osobnih podataka potrošača trećoj osobi, kao i pravnoj ili fizičkoj osobi koja djeluje unutar iste skupine poduzeća trgovca (koncern), bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja potrošača.

Cookies (kolačići) su male tekstualne datoteke koje web stranica može poslati korisnikovom pregledniku radi spremanja na lokalni disk. Cookies mogu olakšati korištenje weba spremajući status i postavke o web stranici. Većina preglednika su u osnovnom stanju podešeni za primanje cookiesa, ali korisnici mogu izmjeniti postavke (npr. odbijanje cookiesa ili obavijest kada se cookie šalje). medalje-pehari.hr koristi kolačiće kao pomoćno sredstvo za kreiranje košarice i plaćanja. Radi toga, Vaš preglednik mora imati omogućeno primanje kolačića (session cookies). Ostale kolačiće ne morate osposobiti. To je osnovna postavka svih preglednika.

Inače, moći ćete pregledavati medalje-pehari.hr, ali nećete moći izvršiti kupnju. Molimo, konfigurirajte vaš preglednik za primanje medalje-pehari.hr kolačića.

 1. Procedure i napomene – Po primitku Vaše narudžbe obavještavamo Vas e-mailom o primitku narudžbe te Vam šaljemo ponudu s detaljima plaćanja.

Nakon provjere uplate šalje se e-mail o potvrdi uspješnog ili neuspješnog plaćanja. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor na daljinu mogu sklopiti samo uz suglasnost njihova zakonskog predstavnika. Ugovor sklopljen na daljinu može se raskinuti ukoliko zadovoljava uvjete Zakona o zaštiti potrošača (članak 3. i glava 7.).

Tvrtke i pojedinci koji reklamiraju svoje proizvode na medalje-pehari.hr prodavoanici odgovorni su za istinitost podataka, dostavu proizvoda i izvršenje usluga. medalje-pehari.hr ne preuzima odgovornost za neistinost podataka proizvoda i usluga drugih subjekata.

Drugi subjekti koji reklamiraju svoje proizvode zadržavaju pravo prilagodbe cijena i informacija za svoje proizvode. Medalje-pehari.hr ne preuzima odgovornost za promjene cijena koje se mogu mijenjati u bilo kojem trenutku bez posebne obavijesti.

Zadržavamo pravo odbijanja bilo koje narudžbe ukoliko je došlo do gore navedenih okolnosti ili povrede sigurnosnih protokola.

Nadamo se da ćete biti zadovoljni našim uslugama i proizvodima.